11 Nisan 2010 Pazar

AYVA TATLISI


Malzemeler:
(Ben malzemelerde bazı değişiklikler yaptım.
Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz...)
6 Ayva
4 Bardak şeker
6 Bardak su
1 Çubuk tarçın
1 Çay kaşığının ucu kadar gıda boyası
Üzeri için:
1 Elma
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker
Kaymak ve ceviz (Tercihen)

Yapılışı:
Çekirdeklerini çıkarıp ikiye ayırdığımız ayvaları şeker, su ve gıda boyalı karışımının
içine koyuyoruz.
İçine ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve yarım ayvanın kabuğunu da ekliyoruz.
Önce yüksek, daha sonra kısık ateşte yaklaşık 45 dakika boyunca kaynatıyoruz.
Bu sırada elmayı soyup rendeleyerek bir kapta tarçın ve şekerle birlikte karıştırarak pişiriyoruz.
İyice piştiğine emin olduğumuz ayvaları suyundan da bir miktar alarak bir fırın kabına yerleştirerek, üzerlerine birer kaşık elmalı içten paylaştırıyoruz. Bu şekilde 180 derecelik fırında 15 dakika daha pişiriyoruz.
Oda sıcaklığına gelen ayva tatlısını buzdolabında soğutuyor,
servis yaparken de üzerlerine ceviz ve kaymakla süslüyoruz
Afiyet olsun...


2 yorum: