24 Mart 2010 Çarşamba

İtalyan Gelinimiz Ginevra'nın Tarifiyle Gerçek Tiramisu


GİNEVRA USULÜ İTALYAN TİRAMİSU

Malzemeler:
200 gr Savoiardi (Kedi Dili) Bisküvi
350 gr Mascarpone (Trakya Çiftliği)
3-4 Yumurta
1 Bardak şeker
3 bardak espresso / 2 Fincan nescafe
Süslemek için
Kakao
Rendelenmiş çikolata

Yapılışı:
Öncelikle bisküvileri ıslatmak için nefis İtalyan espresso kahvemizi hazırlıyor
ve
geniş bir kaba alıyoruz.
Ben espressoyu aşağıdaki gibi bir macchinetta ile yapma fırsatını buldum.


Ama espresso yapma imkanınız yoksa, 2 yemek kaşığı nescafe + sıcak su ile hazırlayacağınız kahve de bisküvileri ıslatma konusunda size yardımcı olabilir.

Krema
Yumurtaların sarılarını beyazlarından karışmamalarına özen göstererek ayırıyor
ve ayrı kaplara koyuyoruz.
Sarıların bulunduğu kaba şekeri ilave edip birlikte şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Diğer tarafta beyazları kar gibi köpük olana kadar büyütüyoruz. Daha sonra mascarpone peynirini sarılara ekleyip çırpıyoruz.
Son olarak beyazları sarıların içine azar azar krem kıvamına geldiğini görene kadar ekleyerek karıştırıyoruz.
Ginevra'ya göre bu aşama çok önemli. Çünkü krem ne çok sıvı ne de çok katı olacak.
Dolayısıyla yavaş yavaş ekleyerek kıvamını kontrol altında tutuyoruz.
Fazla sıvı olduysa beyazları eklemeyi bırakıyoruz. Ancak çok katı olması halinde ise, bir yumurtanın beyazını daha ayrı yerde köpürterek ekliyoruz.
(Ki biz 4 yumurtanın beyazından faydalanmak durumunda kaldık :)

Öncelikle her iki tarafını yavaşça kahveye batırarak hafifçe ıslattığımız kedi dili bisküvilerini borcama yayıyoruz. Ardından sırasıyla krema + bisküvi + krema katlarını da çıkıyoruz :)

Buzdolabında en az 4 saat, mümkünse 12 saat beklettiğimiz tiramisunun üzerine kakao serpiyor ve
varsa çikolata rendesi ile süslüyoruz.

Afiyet Olsun...

(Heyecandan fotoğraf çekmeyi unutmuşum en kısa zamanda tekrar yapıp fotoğraflarını çekececeğim...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder