SİYAH & BEYAZ
Malzemeler
Beyaz:
1 kilo süt
3 türk kahvesi fincanı un
3 türk kahvesi fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı yağ
1/2 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay kaşığı damla sakızı (isteğe bağlı)
Siyah:
Siyah:
Hazır çikolata sos
Yarım kilo süt
Yarım kilo süt
Yapılışı
Öncelikle beyaz bölümü için yağı, unu ve nişastayı 3 dakika kavuruyoruz.
Ardından sütü yavaş yavaş ekleyip, çırpıcıyla muhallebi kıvamına getirene kadar karıştırıyor, kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişiriyoruz. Daha sonra ocaktan almadan şekeri, vanilyayı ve damla sakızını ekleyip mikser ile 10 dakika çırpıp borcama döküyor ve soğumaya bırakıyoruz.
Siyah bölümü için de hazır çikolata sos ile sütü sürekli karıştırmak suretiyle kaynama noktasına getirip, 5 dakika daha pişiriyoruz. Soğuduktan sonra beyaz sosun üzerine döküp, buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletiyoruz...
Öncelikle beyaz bölümü için yağı, unu ve nişastayı 3 dakika kavuruyoruz.
Ardından sütü yavaş yavaş ekleyip, çırpıcıyla muhallebi kıvamına getirene kadar karıştırıyor, kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişiriyoruz. Daha sonra ocaktan almadan şekeri, vanilyayı ve damla sakızını ekleyip mikser ile 10 dakika çırpıp borcama döküyor ve soğumaya bırakıyoruz.
Siyah bölümü için de hazır çikolata sos ile sütü sürekli karıştırmak suretiyle kaynama noktasına getirip, 5 dakika daha pişiriyoruz. Soğuduktan sonra beyaz sosun üzerine döküp, buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletiyoruz...
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder