2 Mayıs 2009 Cumartesi

Karşınızdaaaaa Profiterol :)

Tatil insana neler yaptırıyor...:)
Choux hamurunun tarifi Kuzen Banu'dan
Pastacı kremasının tarifi ise La Cucina Italiana'dan...


Malzemeler
CHOUX (Şu) Hamuru:
1 su bardağı su
Yarım paket margarin
Bir tutam tuz
1 su bardağı un
3 yumurta
Pastacı Kreması:
3 yumurta
4 çorba kaşığı un
8 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya (Orjinali yarım vanilya şekeriydi)
2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 su bardağı ılık süt
Çikolata sosu:
Hazir çikolata sos
2 su bardağı süt


Yapılışı:

Şu Hamuru:
Tencereye soğuk su ile margarini aktarıp ocağa alıyoruz. İçine bir tutam tuz serpip orta ateşte sürekli karıştırarak yağı eritiyoruz. Karışım kaynamadan önce unu içine ilave ediyoruz ve topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz.
Tüm malzemeleri ekledikten sonra orta ateşte hızlı bir şekilde birkaç dakika daha
karıştırma işlemine devam ediyoruz.
Hamuru soğuması için kenara alıyor ve kurumaması için ara ara karıştırıyoruz.
Soğuduktan sonra yumurtaları belirli aralıklarla tek tek ekleyip mikserle iyice çırpıyoruz.
Hamuru yağlı kağıt serili tepsiye iki tatlı kaşığının yardımı cev1iz büyüklüğünde belirli aralıklarla koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30dk pişiriyoruz.
Şu toplarının çatlamaması için soğuyana kadar fırının kapağını açmıyoruz.



Pastacı kreması
Derin bir tencerede yumurtaları, toz şekeri, unu, vanilyayı ve rendelenmiş limon kabuğunu çırptıktan sonra
ılık sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.

Soğuma işlemi gerçekleştikten sonra pişmiş şu toplarını bıçakla eninden ikiye ayırıp, arasına pastacı kremasını koyuyor ve ardından iki su bardağı sütle pişirip soğuttuğumuz çikolata sosunu topların üzerine kaşık yardımıyla eşit miktarda döküyoruz...
Afiyet olsun... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder