Evet yaptım :)
Tarif Hünerlibayanlar'dan
Malzemeler
Pandispanya için:
4 Yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı kaynar su
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Pastacı kreması için:
Tarif Hünerlibayanlar'dan
Malzemeler
Pandispanya için:
4 Yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı kaynar su
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Pastacı kreması için:
3 Su bardağı süt
2 Çay bardağı şeker
1 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı kakao
2 Tatlı kaşığı mısır nişastası
2 Adet yumurta sarısı
Üzerini süslemek için
200 gr frambuaz
1 Paket krem şanti
1 Bardak süt
2 kasık kakao
Damla cikolata
Yapılışı:
Pandispanya için yumurta aklarını cam kasede krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Şekerin yarısını ekliyoruz ve şeker eriyinceye kadar çırpmayı sürdürüyoruz.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyene kadar yaklaşık
7 dk kadar çırpıyoruz.
Toz malzemeleri eleyerek ekledikten sonra yumurta aklarını ve sarılarını birleştiriyor ve bu aşamada mikser yerine çırpma teli ya da tahta kaşık kullanıyoruz.
Yağladığımız ve unladıktan sonra fazla ununu döktüğümüz 24 cm'lik kelepçeli kalıba döktüğümüz karışımı önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyarak 40-45 dakika pişiriyoruz. Fırını çok az açarak kürdan testi ile piştiğinden emin olunca fırını kapatıyoruz.
*
Pastacı kreması için tüm malzemeleri tencereye koyup orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Karışım kaynamaya başlayınca kısa bir süre daha karıştırıp ocağın altını kapatıyor ve kabuk tutmaması için ara ara karıştırıyoruz.
*
Pandispanyayı pişirdikten ve soğuttuktan sonra strech film'e sararak buzdolabında bir gün bekletiyor, ertesi gün ortadan ikiye ayırarak arasına pastacı kremasını sürüyor ve frambuazları koyup kapatıyoruz. Üzerine kakao katarak hazırladığımız krem şanti'yi sürdükten sonra, isteğe bağlı olarak üzerine kakao eleyip, kenarlarına damla çikolata ile süslüyoruz.
Önemli püf noktalarına Hünerli Bayanlar'ın sitesinden bakabilirsiniz...
Herkesin merakla beklediği dilim fotoğrafı ... :)
2 Çay bardağı şeker
1 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı kakao
2 Tatlı kaşığı mısır nişastası
2 Adet yumurta sarısı
Üzerini süslemek için
200 gr frambuaz
1 Paket krem şanti
1 Bardak süt
2 kasık kakao
Damla cikolata
Yapılışı:
Pandispanya için yumurta aklarını cam kasede krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Şekerin yarısını ekliyoruz ve şeker eriyinceye kadar çırpmayı sürdürüyoruz.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyene kadar yaklaşık
7 dk kadar çırpıyoruz.
Toz malzemeleri eleyerek ekledikten sonra yumurta aklarını ve sarılarını birleştiriyor ve bu aşamada mikser yerine çırpma teli ya da tahta kaşık kullanıyoruz.
Yağladığımız ve unladıktan sonra fazla ununu döktüğümüz 24 cm'lik kelepçeli kalıba döktüğümüz karışımı önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyarak 40-45 dakika pişiriyoruz. Fırını çok az açarak kürdan testi ile piştiğinden emin olunca fırını kapatıyoruz.
*
Pastacı kreması için tüm malzemeleri tencereye koyup orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Karışım kaynamaya başlayınca kısa bir süre daha karıştırıp ocağın altını kapatıyor ve kabuk tutmaması için ara ara karıştırıyoruz.
*
Pandispanyayı pişirdikten ve soğuttuktan sonra strech film'e sararak buzdolabında bir gün bekletiyor, ertesi gün ortadan ikiye ayırarak arasına pastacı kremasını sürüyor ve frambuazları koyup kapatıyoruz. Üzerine kakao katarak hazırladığımız krem şanti'yi sürdükten sonra, isteğe bağlı olarak üzerine kakao eleyip, kenarlarına damla çikolata ile süslüyoruz.
Önemli püf noktalarına Hünerli Bayanlar'ın sitesinden bakabilirsiniz...
Herkesin merakla beklediği dilim fotoğrafı ... :)
Yoksa bu bizim doğumgünü pastamız mıııı :)
YanıtlaSilNefisssss!
Evet :) İlk pastam Burak'ın doğum günü pastası oldu... Hedefte Kuzey'in doğum günü pastası var...
YanıtlaSil