Tarif Selin Çağlayan'dan...
(*Çok tatlı ve kıvamı biraz katı bulunduğu için tarifte bir miktar revizyon yaptım
(*Çok tatlı ve kıvamı biraz katı bulunduğu için tarifte bir miktar revizyon yaptım
ve
sonuç mükemmel oldu....
Dolayısıyla yaptığım değişikliklerle tarifin adı "Çikolatalı ve Portakallı Cheesecake" olarak değişti)
Dolayısıyla yaptığım değişikliklerle tarifin adı "Çikolatalı ve Portakallı Cheesecake" olarak değişti)
150 gr tereyağı
40 gr bitter çikolata
1 paket vanilya
Peynirli karışım için:
400 gr labne peyniri
3/4 çay bardağı pudra şekeri
1 kutu hazır krema
1 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi
1/2 limon kabuğu rendesi
80 gr sütlü çikolata
40 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı dolusu patates nişastası
1 paket vanilya
Üzeri için:
80 gr bitter çikolata
1 paket vanilya
Peynirli karışım için:
400 gr labne peyniri
3/4 çay bardağı pudra şekeri
1 kutu hazır krema
1 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi
1/2 limon kabuğu rendesi
80 gr sütlü çikolata
40 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı dolusu patates nişastası
1 paket vanilya
Üzeri için:
80 gr bitter çikolata
Yapılışı:
Bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Tereyağını erittikten sonra ocaktan alıp içine çikolatayı atıp karıştırıyoruz. Biraz soğuduktan sonra bisküvilerle karıştırıp vanilyayı ekliyor ve altına yağlı kağıt koyduğumuz kelepçeli kalıba sıkıca döşüyoruz. Ve üst kısmı yapana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Tereyağını erittiğimiz kapta kremayı kaynama noktasına getirip ocaktan alıyor ve çikolataları içine atıp karıştırarak eritiyoruz.
Derin bir kabta önce labne peynirini, ardından eleyerek eklediğimiz pudra şekerini çırptıktan sonra yeni eleyerek nişastayı, vanilyayı katıp çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak çikolatalı karışımı, yumurtayı ve portakal ile limon kabuklarını da karışıma döküp bir süre daha mikserle çırpıyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız kalıbın üzerine peynirli karışımı döküp yüzeyini düzeltiyoruz.
Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 45-50 dakika pişiriyoruz. Fırının içinde ılındıktan sonra bir süre oda sıcaklığında beklettiğimiz peykeki benmari usulü erittiğimiz diğer çikolata ile spatula yardımıyla sürüp süslüyoruz.
Önemli Notlar:
1-Peykekin üzerinin çatlamaması için altını folyo ile kapattığımız kelepçeli kalıbı içine su konulan bir fırın tepsinin içinde pişiriyoruz.
2-Peykek piştikten sonra yine üzerinin çatlamaması için fırının kapağını asla açmıyoruz ve ılınana kadar bekliyoruz.
3-En az 1 gece, en az 6 saat buzdolabında bekletmeden servis yapmıyoruz ve kolayca kesebilmek için servisten en az 10 dk önce dolaptan çıkarıyoruz.
4-Karışımın içine koyduğumuz labne peynirleri bir süre tel süzgeçte bekleterek suyunu süzüyoruz ve karışımı kalıba döktükten ve fırına koymadan önce kabı zemine hızlıca vurup içindeki hava kabarcıklarının yukarı çıkmasını sağlıyoruz. (4. maddeye ait ipuçları Cafefernando'dan)
Bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Tereyağını erittikten sonra ocaktan alıp içine çikolatayı atıp karıştırıyoruz. Biraz soğuduktan sonra bisküvilerle karıştırıp vanilyayı ekliyor ve altına yağlı kağıt koyduğumuz kelepçeli kalıba sıkıca döşüyoruz. Ve üst kısmı yapana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Tereyağını erittiğimiz kapta kremayı kaynama noktasına getirip ocaktan alıyor ve çikolataları içine atıp karıştırarak eritiyoruz.
Derin bir kabta önce labne peynirini, ardından eleyerek eklediğimiz pudra şekerini çırptıktan sonra yeni eleyerek nişastayı, vanilyayı katıp çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak çikolatalı karışımı, yumurtayı ve portakal ile limon kabuklarını da karışıma döküp bir süre daha mikserle çırpıyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız kalıbın üzerine peynirli karışımı döküp yüzeyini düzeltiyoruz.
Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 45-50 dakika pişiriyoruz. Fırının içinde ılındıktan sonra bir süre oda sıcaklığında beklettiğimiz peykeki benmari usulü erittiğimiz diğer çikolata ile spatula yardımıyla sürüp süslüyoruz.
Önemli Notlar:
1-Peykekin üzerinin çatlamaması için altını folyo ile kapattığımız kelepçeli kalıbı içine su konulan bir fırın tepsinin içinde pişiriyoruz.
2-Peykek piştikten sonra yine üzerinin çatlamaması için fırının kapağını asla açmıyoruz ve ılınana kadar bekliyoruz.
3-En az 1 gece, en az 6 saat buzdolabında bekletmeden servis yapmıyoruz ve kolayca kesebilmek için servisten en az 10 dk önce dolaptan çıkarıyoruz.
4-Karışımın içine koyduğumuz labne peynirleri bir süre tel süzgeçte bekleterek suyunu süzüyoruz ve karışımı kalıba döktükten ve fırına koymadan önce kabı zemine hızlıca vurup içindeki hava kabarcıklarının yukarı çıkmasını sağlıyoruz. (4. maddeye ait ipuçları Cafefernando'dan)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder