Çikolatanın Dayanılmaz Çekiciliği!
Tarif Cafefernando.com'dan
Malzemeler:
Tart
1 1/4 su bardağı un
1/4 su bardağı kakao
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/4 çay kaşağı tuz
125 gr tereyağı (Yarım yemek kaşığı daha fazla koydum)
1 yumurta sarısı
Sos
330 gr bitter çikolata
1 1/4 su bardağı krema
Yapılışı:
Unu, kakaoyu, şekeri ve tuzu karşıtırıyoruz, küp küp kestiğimiz soğuk tereyağını ekleyip bezelye büyüklüğüne gelene kadar karıştırıyoruz.
Ardından yumurta sarısını ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.
Karışımı yağlı kağıda koyup yuvarlayarak kapatıyor ve 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
23 santimlik tart kalıbını tereyağlayıp hamuru ortasına koyarak eşit şekilde yayıyoruz.
Kabarmaması için orta kısmına yağlı kağıt ve bir miktar nohut koyuyoruz.
Not: Orjinal tarifte 25dk + 8dk (nohutları kaldırıp) yazıyor.
Ama benim fırınıma 25 dk çok fazla geldi.
Bir sonraki seferde 15 + 5 dk deneyeceğim
ben bu tartı diilll, oradaki parmağı yemek istiyoruummmmm :)
YanıtlaSiltamam o da olur, bekleriz :)
YanıtlaSil